statia.jhtm.nl (NL)

Welkom

Op 7 februari 2018 vond een interventie plaats in het bestuur van Sint Eustatius. De eilandraad is ontbonden, de leden ervan zijn van hun taak ontheven en de wethouders zijn eveneens van hun functie gehaald. Onder leiding van Marcolino Franco en zijn plaatsvervanger Mervyn Stegers zal een "nieuw" Sint Eustatius worden ingericht.

De aanleiding hiervoor is een rapport van de Commissie van Wijzen dat op zijn beurt heeft geleid tot de benodigde interventie-wetgeving. Staatssecretaris Knops heeft deze wetgeving in zeer korte tijd door de Tweede en Eerste Kamer geloodst en zo werden de twee heren op 7 februari 2018 ingevlogen op het eiland en in een townhallmeeting voorgesteld aan de lokale bevolking.

Deze website geeft nadere informatie over de ontwikkeling vanaf deze interventie-datum.

Als u vragen of opmerkingen heeft laat me dat dan weten met een e-mailtje aan statia@jhtm.nl of met behulp van de mogelijkheid om - via Contact - op de webstie te reageren.

Met vriendelijke groet,

Jan Meijer (sedert medio 2014 woonachtig en werkzaam op het eiland).

Noot: Voor de goede orde. Mijn observaties zijn persoonlijk en onafhankelijk. Ik ben niet verbonden met enige politieke partij; niet op Sint Eustatius, niet in Europees Nederland.

Noot: De vertaling van NL naar EN is gedaan met behulp van DeepL.com